Burdur

Burdur İzolasyon ve Dış Cephe Kaplama

Burdur Dış Cephe Kaplama

Burdur çevresinde dış cephe kaplama uygulaması ve onarımı ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Dış cephe uygulamalarında sorun yaşadığınız anda irtibata geçerek detaylı bilgi edinebilirsiniz. Sektörel açıdan baktığımızda işimizin inşaat sektörü dalında önemli bir yeri bulunmaktadır. Her ne kadar da olsa geçmişte ihtiyaç hissedilmeyen yalıtım uygulamaları, yeni yapılarda olmazsa olmaz duruma gelmiştir.

Binaların dışına yapılan cephe kaplamaları binayı bir kabuk gibi sarmaktadır.

Burdur İzolasyon Dış Cephe Uygulamaları

Ülkemizde inşaat sektörünün son 10 yıl içerisindeki büyüme hacmi ve kalite standartlarının hızla yükselmesi, sektörde yapılan yatırımları arttırmış ve yapılardaki kaliteyi yükseltmiştir. Özellikle mimarlık firmaları bu konuda kendilerini geliştirmiş ve dikkat çeken tasarımlara imza atmışlardır. Mimari tasarımlarda görsel zenginlik, yapının prestijini ve değerini arttıran en önemli özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Binaların estetik anahtarı olan dış cepheleri, ilk dikkat çeken ve yapının kalitesini en iyi yansıtan kısımlarıdır. Dış cephe kaplama sistemlerinde kullanılan materyallerin niteliklerinin artması ile sadece görsellik değil, uzun ömürlülük ve yalıtım özellikleri öne çıkmaktadır.

Bakınız: Enerji Kimliği Nedir?

Burdur izolasyon dış cephe kaplamalarında yeni çağın gerekliliklerine uygun materyal arayışlarının sonucu üretilen yapı teknolojileri, bir çok üstün özelliği tek malzeme içerisinde sunabilmektedir. Sudan etkilenmeyen, üstün ısı ve su yalıtım özelliği ve asbest barındırmayan lifli yapısı ile homojen özelliğe sahip olan bu malzemeler büyük tasarruflar sağlamaktadır. Dış cephelerde adeta bir kumaş gibi işleme uygun yapıdadır. 

Dış cephe kaplamalarında en önemli dekoratif ürünler olan kat silmeleri, söveler ve saçak altı kaplamaları, kolay kesilebilen ve istenen renge boya yapılabilen dış cephe kaplama levhaları dış cepheye kazandırabileceğiniz görsel zenginlik sadece hayal gücünüzle sınırlandırılabilir.

Kaplamanın Avantajları


  • Binaların dışına yapılan cephe kaplamaları binayı bir kabuk gibi sarmaktadır.
  • Dışarıdan yapılan kaplama dış etkilere karşı binaları korumaktadır.
  • Dış cephe kaplamaları daha uzun ömürlüdür. Dış cephe kaplama uygulamalarında kullanılacak olan kaplama malzemelerinin kalınlığı artırılarak, ısı tasarrufunun artması sağlanmaktadır.

Kaplama Nerelerde Yapılmaktadır?

Dış cephe kaplama işlemleri küf, rutubet, nem gibi sorunların ve iç kısımlarda kabarmaların olduğu yerlerde, binalarda çatlakların oluştuğu, dayanımlarını yitirdiği, tüm bunların yanında Isı ve ses yalıtımının ihtiyaç duyulduğu konut, toplu konut, kamu ve idari binalar dahil olmak üzere her türlü yapılarda dış cephe kaplama uygulaması yapılmaktadır.

Dış cephe yapıyı yağış suları, güneş ışınları, sıcaklık farkları ve rüzgar gibi dış etkilerden koruyan en önemli elemanlardan biridir. Dış cephe kaplamaları çevresel etkilere dayanacak şekilde, görsel özellikleri dikkate alınarak, cephe sisteminin bütünü ile ilişkili olarak seçilmelidir.

Günümüzde farklı kökenden birçok malzeme çatı kaplamalarında kullanılabilmektedir. Bu malzemeler; seramik-porselen, kompozit, metal, laminat, çimento esaslı, polimer, ahşap, doğal taş, yapay taş, tuğla ve terrakotta, sandviç panel, yalıtımlı levhalar, polikarbonat, diğer dış cephe kaplamaları, levhaları ve dekoratif bitirme elemanları şeklinde sıralanabilir. Bunun yanı sıra, saydam bir cephe istendiği durumda cam kullanılarak giydirme cephe sistemi uygulaması yapılmaktadır.

Dış Cephe Kaplama Levhaları

Dış cephenin çevresel etmenlerden, özellikle sıcaklık farklarından bina içerisindeki ortamı koruyacak şekilde yapılması önem taşımaktadır. Isı yalıtımı, kaplamadan ayrı olarak kullanılacak bir yalıtım malzemesi ile sağlanabileceği gibi aynı zamanda kaplama da bu görevini üstlenebilmektedir. Sandviç paneller ve yalıtımlı dış cephe kaplama levhaları bu amaçla kullanılabilir. Sıklıkla karşılaşılan bir diğer uygulama olan mantolama ise, duvar gövdesi üzerine ısı yalıtımı malzemesi (XPS veya EPS) kaplanması, üzerine sıva uygulanması ve boyanmasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar