Burdur

Burdur İzolasyon ve Dış Cephe Kaplama

Çatı Kaplama ve Isı Yalıtım İzolasyonu

Çoğu insan, yalıtımın bir evin içini sıcak tutmaya yaradığını düşünür. Oysa aynı zamanda yapılan yalıtım, sizi yazın serin tuttuğu gibi enerji maliyetlerinde yüksek tasarruf ettirir. Yapılan her yalıtım iklim değişikliğiyle mücadelede yardımcı olduğu gibi ulusal enerji tüketimimizi azaltarak enerjide dışa bağımlılığımızı da azaltır.

Bir binanın doğal yapısını korumada, temeline olumsuz hava şartlarının sızmasını engellemede önemli rolleri olan çatı ve yalıtım sistemleri, binaya uzun ömür ve enerji tasarrufu sağlamada en etkili yöntemlerdir.

Burdur ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve su izolasyonu olarak uygulanan, her biri binanın ömrü ve verimliliği için önemli olan bu uygulamalar; doğru malzemelerle ve işinin ehli olan uzman ekiplerle yapılmalıdır. İzolasyon Sistemleri içerisinde en önemli olan kategorilerden bir tanesi, Su İzolasyonu Sistem uygulamalarıdır. Amacı, binanın cephesine su sızıntısını engelleyerek nemden korumak ve ısıyı muhafaza etmek ve bina temeline suyun inerek demir ve betonun yapısını bozmasını engellemek olan su yalıtım uygulamaları, çatı örtüsü ve yağmur suyu tahliye boruları ile yapılır. Ayrıca bina zemini için de su yalıtımı oldukça önemli olan ve sıklıkla başvurulan u izolasyonu çeşitleri içerisinde oldukça önemlidir.


Burdur İzolasyon Çatı Kaplama ve Isı Yalıtım

Yaşam koşullarımız gereği atmosfer olaylarından her zaman için kendini korumak istemiştir. Su yalıtımı ilk başta yağmur suyundan korunma gerekliliği ile karşımıza çıkar. Ancak zaman içinde, yapıların teknolojik gelişmeyle birlikte sakınılacak suyun yönü ve şartları da şekil değiştirir. Artık sadece yağmur çatımızdan gelecek su değil; yer altı su seviyesinin de artması sebebiyle binalarımızın temellerinde ve rüzgarın yön verdiği yağmur sularının cephelerden girmesi ile de binalarımız zarar görmektedir. Yapının, üzerine inşa edildiği zemindeki basınçlı veya basınçsız negatif yönden gelen yeraltı suları bina içine giren su buharının çatı cephe gibi dış yüzeylerde yoğuşması nedeniyle suya maruz kalırlar.

Bakınız: Enerji Kimliği Nedir?

İzolasyon - Su ve yoğuşmanın yukarıda sayılan yollarla yapıyı ve yaşam mekanlarımızı tehdit etmesi su yalıtımı yaptırarak önlenebilir. Yapıların, her yönden gelebilecek suya veya neme karşı korunmaları için, yapı yüzeyinde yapılan bu işlemlere su yalıtım denir. Binanın demir ve beton sistemlerinden meydana geldiğini düşünürsek, bu maddeleri en çok korozyon ve deformasyona uğratan, yapısı gereği sudur.

Demirin en büyük düşmanı ve betonları aşındırma etkisine sahip olan su, binanın da en büyük hasmıdır. Bu nedenle temasın ve sızıntının engellenmesi şarttır. İşte bunu engellemek de bize düşmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar